Donacija Rotari kluba Klinici za psihijatriju KCS

Predstavnici Rotari kluba „Stari grad“ Klinici za psihijatriju KCS danas su uručili vrednu donaciju – aparat za elektrokonvulzivnu terapiju. Doskora, ovakav aparat imala je samo VMA, a sada će i Klinika za psihijatriju moći svojim pacijentima da obezbedi najsavremeniju terapiju uz pomoć ovog aparata. Vrednost donacije je 20.000 evra.

Zamenik direktora Klinike za psihijatriju, prof. dr Aleksandar Jovanović, zahvalio se donatorima i naglasio da će najnoviji aparat omogućiti efikasni tretman teških, farmako-rezistentnih psihijatrijskih poremećaja uz smanjenje neželjenih pojava, kao i da će u velikoj meri doprineti podizanju kvaliteta života duševnih bolesnika, čije su potrebe, kako je ukazao „često na margini društvenih interesovanja“.


Predsednik Rotari Kluba „Stari grad“, gosp. Kosta Krsmanović, podsetio je da je nabavka ovog aparata rezultat višegodišnje humanitarne akcije, a značajnu podršku pružili su i bratski Rotari klub Moskva i Rotari klub Ren iz Francuske. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, dr Simo Vuković, zahvalio se u ime Ministarstva donatorima i podsetio na devet decenija dugu istoriju Klinike za psihijatriju, ističući da je, s obizorm na porast oboljevanja od psihijatrijskih bolesti, obaveza društva i najšire zajednice da ovoj problematici posveti punu pažnju i stvori uslove za najasvremenije lečenje psihijatrijskih bolesnika.


Gosp. Aleksandar Sverdlov iz Rotari kluba Moskva, izrazio je zadovoljstvo zbog uspešno realizovanog projekta i najavio da će moskovski rotarijaci nastaviti da pomažu unapređenje uslova lečenja u zdravstvenim ustanovama, ističući da je zdravlje vrednost koja nema cenu i u koju neprekidno treba ulagati.

 

 

(Medija centar, 05. april 2013.)