Najava događaja

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
jul 2024
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Delegacija Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u poseti Univerzitetskom kliničkom centru Srbije

Delegacija Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, na čelu sa direktorom te ustanove prof. dr Vladom Đajićem, posetila je danas Univerzitetski klinički centar Srbije. Tom prilikom ocenjeno je ove dve zdravstvene ustanove imaju izvanrednu saradnju, da ima prostora da se dodatno unapredi, a već je dogovorena i nova poseta.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin rekao je na konferenciji za medije da klinički centri Republike Srpske i Srbije imaju bratski i prijateljski odnos i dugogodišnju izvanrednu saradnju.

- Imamo rezultate na ponos koje smo postigli zajedničkim lečenjem mnogih pacijenata. Pored toga, imamo i zavidne rezultate po pitanju edukacije i usavršavanja lekara, imamo i razmenu lekara između dve bolnice kada delimo naša znanja i iskustva - rekao je prof. dr Ašanin.

Konstatovano je da je ovo prvi sastanak, kojem je prisustvovao veliki broj načelnika klinika i sa jedne i sa druge strane. S tim u vezi, dogovoreno je da ovakvi sastanci nadalje budu redovni.

- Ima mnogo mogućnosti za dalje unapređenje naše saradnje. Već smo dogovorili sledeću našu posetu u martu, aprilu iduće godine i redovno ćemo biti u kontaktu i natavljati dalje da podižemo nivo naše struke - rekao je prof. dr Ašanin.

Koliko je intenzivna saradnja između ove dve zdravstvene ustanove govori podatak da se Univerzitetskom kliničkom centru Srbije, na bolničkom lečenju primi i leči više od 1.110 pacijenata iz Republike Srpske.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić istakao je da je presećan što je u ustanovi u kojoj je bio na specijalizaciji, i zahvalio se rukovodstvu i svim zaposlenima.

- Danas smo došli u Beograd da se zahvalimo svim zdravstvenim radnicima Srbije, rukovodstvu Srbije na svemu što su uradili za zdravstveni sistem Republike Srpske. Uradili su puno u podršci, donacijama, u edukaciji naših zdravstvenih radnika, i u lečenju naših pacijenata sa ciljem da prime najkompleksnije slučajeve iz Republike Srpske - kazao je prof. dr Đajić.

Dodao je da je saradnja između ove dve ustanove kontinuirana.

- Sada imamo 20-ak naših lekara koji su na edukaciji u UKC Srbije, i specijalizanata i subspecijalista, a kontinuirano dolaze i  i hirurzi, neurolozi, kardiolozi, profesori. Prošle nedelje je 5 lekara bilo u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci koji su operisali i edukovali naše lekare. Mi želimo da poboljšamo saradnju, ne samo u edukaciji, već u pisanju radova, u projektima i da to bude učestalije - napomenuo je prof.dr Đajić.