Reanimacioni sto stigao u porodilište u Višegradskoj

Porodilište Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS Srbije danas je u okviru Bitke za porodilišta dobilo novi reanimacioni sto. Reč je donaciji JP PTT saobraćaja „Srbija“, čija je vrednost milion i po dinara.

„Naše porodilište je najveće u Srbiji i, u skladu s tim, potrebe za opremom su veoma velike. Neonatalni ventilatori, pacijent monitori, infuzione pumpe, ultrazvučni aparat... Sve zajedno, potrebno nam je blizu 300.000 evra pomoći. To izgleda kao ogromna suma novca, međutim, ako znamo da se na našoh Klinici svake godine rodi preko 6.500 beba, jasno je da se prava vrednost ove opreme novcem ne može ni izraziti“, naglasio je prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor KGA, zahvaljujući se na donaciji.

Milan Krkobabić, generalni direktor JP Pošta Srbije, tim povodom je izjavio: “Pošta Srbije je shodno odlukama poslovodstva i ovaj put, kao što će to činiti i u buduće, uzela učešće u akciji koja ima za cilj da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Afirmišući istinske društvene vrednosti, Pošta Srbije je uvek spremna da da doprinos svakom poduhvatu koji je na korist građanima Srbije, upravo s toga što Pošta Srbije i postoji zbog građana Srbije i za građane Srbije, a naročito za one pred kojima je budućnost“.

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, podsetio je na činjenicu da je JP PTT „Srbija“ već uzimalo učešće u „Bici za bebe“, donacijom inkubatora Institutu za neonatologiju Srbije: „Na pragu treće godine naše zajendičke Bitke, Pošta je ono što bismo vojničkim žargonom nazvali starim saborcem. Podržali su nas u većini akcija i nadam se da će ovo partnerstvo inspirisati neka nova, posebno među javnim preduzećima, za koja bi učešće u našoj borbi predstavljalo još jedan način da pokažu koliko su ima važni interesi građana zbog kojih i postoje“.

Tokom „Bitke za bebe“ Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS dobila je osam inkubatora, a u „Bici za porodilišta“ prikupljena su sredstva za nabavku još jednog reanimacionog stola, devet CTG aparata, šest pulsnih oksimetara , dve infuzione pumpe i jednog sterilizatora.