90 godina od osnivanja Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije

Proslava je obeležena stručnim sastankom u svečanoj sali Dekanata Medicinskog fakulteta u Beogradu i svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Beogradu

Klinika za ginekologiju i akušerstvo je najveća institucija te vrste u Srbiji predstavlja referentnu ustanovu u zemlji. Zbog kvaliteta posla koji se u Klinici obavlja i dostignuća u naučnom radu, Klinika je i veoma cenjena i u međunarodnim okvirima.

Direktor klinike prof. dr Aleksandar Stefanović naglasio je da ova ustanova tokom svih godina postojanja brine o zdravlju žena od prevencije do najkomplikovanijih bolesti i da njena vrata ni jednog sekunda nisu bila zatvorena kao i da je klinika uvek ulagala posebne napore da unapredi lečenje, a čak i u najtežim vremenima uvođene su nove metode.

Povodom 90 godina postojanja čestitke direktoru i zaposlenima uputili su predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom Nikolić, koja je bila pokrovitelj akademije, zatim direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić, direktor Urgentnog centra Zlatobor Lončar, Medicinski fakultet i SANU.