Renovirana Klinika za urologiju KCS

U proteklih godinu dana zahvaljujući razumevanju uprave Kliničkog centra Srbije, kao i uz pomoć donacija renovirana je u značajnoj meri Klinika za urologiju KCS.

  • Rekonstruisano je endoskopsko odeljenje Urološke klinike sa dve endoskopske operacione sale, gde se izvode najsloženije endoskopske urološke procedure (tumori mokraćne bešike i operacije na prostati).
  • Pušten je u rad novi rentgen aparata za kompletnu urološko-rentgenološku dijagnostiku, kao i za perkutane nefrolitolapaksije u tretmanu masivne kalkuloze bubrega, koja se jedino sprovodi, kao ekskluzivna metoda, na Urološkoj klinici u Beogradu (pet godina unazad Urološka klinika je bila bez rentgen aparata, a prethodni je bio najstariji u Srbiji).
  • Otvorene su pripremne sale za kompjuterizovanu tomografiju koja će biti prvi put dostupna urolozima i rentgenolozima u svakodnevnoj kliničkoj praksi.
  • Kompletno je rekonstruisan operacioni blok drugog sprata Klinike sa pripadajućim odeljenjem intenzivne nege.
  • Kompletno je rekonstruisan prvi sprat Klinike sa pripadajućim odeljenjem poluintenzivne nege pacijenata.


Na konferenciji za štampu upriličenoj povodom završetka ovih radova govorili su prof. dr Zoran Džamić, direktor Klinike za urologiju i ass. dr Zlatibor Lončar, pomoćnik direktora KCS za medicinska pitanja i direktor Urgentnog centra.