Predavanja gostiju sa Aahrus Univerziteta na Klinici za kardiologiju KCS

U sredu 26. marta od 15-17 sati i četvrtak 27. marta od 8.30-11 sati, u sali na I spratu Poliklinike KCS, na Klinici za kardiologiju gostuju: Associate Professor, Jens Flensted Lassen, MD, PhD, Šef interventne i urgentne kardiologije, Klinike za kardiologiju Univerziteta Aahrus u Danskoj i Professor Hans Erik Bøtker, MD, DMSci Direktor Klinike za kardiologiju Univerziteta Aahrus u Danskoj

Uvaženi gosti održaće predavanja posvecena organizaciji i novim tehnologijama u lečenju bolesnika sa akutnim infarktom miokarda, posebno primeni kardioprotekcije u akutnom infarktu.

Na sastanku će se takođe prezentovati stanje i diskutovati problemi i moguća poboljšanja u zbrinjavanju akutnog infarkta miokarda u Srbiji i diskutovati o formiranju mreze evropskih centara za lečenje akutnog infarkta miokarda (European STEMI network).

Na ovom sastanku će aktivno učestovati i predstavnici Hitne pomoći iz Beograda, kao i kolege koje zbrinjavaju bolesnike sa akutnim infarktom u drugim centrima u Beogradu, kao i u Novom Sadu i Nišu.