Stanje na Očnoj klinici KCS

Majka malog pacijenta koja je sa svojim sinom mesec dana u decemebru prošle godine boravila na Očnoj klinici KCS, snimila je svojim foto aparatom teško stanje u objekta u kojem se leče pacijenti  u ovoj ustanovi, i postavila na svoju Fejsbuk stranicu.

Fotografije su uznemirile posetioce ove društvene mreže, ali i novinare, kojima smo juče širom otvorili vrata Očne klinike da se lično uvere kakvo je stanje tog objekta. Zgrada je stara preko 70 godina, u jako je lošem stanju, napukla je, tone, možda bi najbolje bilo da se ona sruši i na tom mestu uredi park i poseje engleska trava, a pacijenti i medicinsko osoblje dobiju neku novu zgradu u kojoj bi njihovo znanje i posvećenost dobilo svoje pravo mesto. Nova zgrada za Očnu kliniku već je više decenija neostvareni san lekara i sestara ove ustanove, koji rade u jako teškim uslovima. Ne ulazeći i to da li je moglo biti bolje, da li je mogla prethodna upravljačka garnitura KCS da ovaj problem blagovremeno reši, ono što je nas, uprkos nelgode što se radi u uslovima u kojima se radi, obradovalo, to je visoka ocena o stručnosti i požrtvovanju osoblja ove klinike, koju je autorka fotografija Adrijana Erić iz Inđije, napisala kao svoj komentar na tekst objavljen na web portalu Telegraf. Zahvaljujemo se Adrijani, njenoj porodici želimo dobro zdravlje, a njen komentar prenosimo u celini.

Kancelarija za informisanje KCS

*Adrijana Eric
16/01/2013 at 04:01
Ja se moram prikljuciti i reci da je pored svega sto ste videli osoblje jako divno. Sestre su nam u svakom trenutku izlazile u susret, i bile vise nego ljubazne. Takodje, lekari koji su operisali mog batu jesu vrhunski strucnjaci, i beskrajno sam im zahvalna na svemu sto su icinili. Pravo je cudo da moje dete jos uvek ima oko posle jako, jako teske povrede. Necu govoriti njihova imena jer ne znam da li zele da budu pomenuti ispod ovakvih fotografija, ali oni ce se pronaci u svemu napisanom. Beskrajno vam hvala! Prava je steta da takav strucni kadar radi u takvim uslovima. Nije ni cudo sto ljudi beze odavde .. Takodje, hvala ljudima koji su pomogli da se ova akcija rasiri, novinarima koji su odvojili vreme, i pola lista papira za koje sam molila. Cela akcija je upucena samo drzavi, i nikome vise. (telegraf.rs)