Dijaspora pomaže rekonstrukcija Dečijeg odeljenja na Očnoj klinici

Klinički centar Srbije danas je posetio gosp. Spira Matić, predstavnik srpskih iseljenika u Kanadi, koji su izrazili želju da doniraju kompletno sređivanje i rekostrukciju Dečijeg odeljenja na Očnoj klinici KCS.

Klinički centar Srbije danas je posetio gosp. Spira Matić, predstavnik srpskih iseljenika u Kanadi, koji su izrazili želju da doniraju kompletno sređivanje i rekostrukciju Dečijeg odeljenja na Očnoj klinici KCS. Direktor Očne klinike KCS prof. dr Ivan Stefanović i direktor Tehničke službe KCS ing. Miroslav Srejić, upoznali su gosp. Matića sa problemima ove ustanove, koji datiraju od vremena useljenja Očne klinike u stare objekte Vojno-medicinske akademije 1983, a koji su građeni u periodu od 1904. – 1907.god.
 
Činjenica da postoji projekat CIP-a za rekonstrukcije Dečijeg odeljenja, sa svim neophodnim dozvolama za rekonstrukciju, u velikoj meri olakšava posao, ocenjeno je na sastanku u KCS. Sastanku je prisustvovao i arh. Srđan Matejić, koji ima ogormno iskustvo u sličnim poslovima i koga predstavnici kanadskih Srba nameravaju da angažuju u realizaciji ovog donatorskog poduhvata.
 
Nakon sastanka gosti iz Kanade, u pratnji prof. Stefanovića, obišli su Očnu kliniku.
 
Srpska dijaspora u Norveškoj i Švedkoj, koja je sredinom januara ove godine formirana na Fejsbuku, u nameri da pomogne rekonstrukciju Dečijeg odeljenja na Očnoj klinici, kako je najavljeno, prikupiće sredstva za opremanje ovog odeljenja, nabavku nameštaja, posteljine, tehničkih aprata i svega što je potrebno da bi boravak i mališana na ovom odeljenju bio što udobniji.  
 


 
(05. februar, 2013, Medija-info centar KCS)