Nagrađivani studenti medicine u poseti KCS

Studenti beogradskog Medicinskog fakulteta, Sandra Đokić, Aleksija Stefanija Herera i Matija Đukić, koji su na nedavno održanom prestižnom takmičenju u kliničkoj medicini, u konkurenciji kolega sa više od 50 najvećih svetskih univerziteta osvojili treće mesto, bili su gosti Kliničkog Centra Srbije.

Tom prilikom budući lekari bili su u prilici da prisustvuju i operaciji koju je doc. dr Svetozar Putnik, direktor Klinike za kardiohirurgiju izveo sa svojim timom, kao i da se na odeljenju ove klinike upoznaju sa praksom u pogledu svakodnevnog zbrinjavanja pacijenata.

Sandra, Aleksija i Vladimir, studenti pete godine Medicinskog fakulteta, bili su veoma zadovoljni prilikom da svoje stečeno teorijsko znanje iz oblasti medicine upotpune i praktičnim primerima medicinske prakse u najreferentnijoj medicinskoj ustanovi u našoj zemlji, Kliničkom centru Srbije.

Govoreći o svojim planovima, istakli su da sebe u budućnosti vide kao lekare u našoj zemlji, posvećene unapređenju javnog zdravlja, a od specijalizacija opredeljuju se za internu medicinu i pedijatriju.

Kao obrazovna baza za studente fakulteta zdravstvene struke i medicinski naučno-istraživački centar, KCS je sa velikim zadovoljstvom ugostio i nagrađene akademce. Predstavnici ove zdravstvene ustanove su budućim lekarima poželeli puno uspeha u nastavku školovanja i profesionalnoj medicinskoj karijeri.