Tribina KCS na prolećnom "Festivalu zdravlja"

Na ovogodišnjem, sedmom po redu, prolećnom „Festivalu zdravlja“ u Domu omladine u Beogradu, Klinički centar Srbije (KCS) održao je tribinuna kojoj je prikazao nekoliko zanimljivih tema o zdravlju koje su privukle pažnju posetilaca.

Ass. dr Darko Antić, sa Klinike za hematologiju KCS, održao je zanimljivo predavanje o uvećanju limfnih žlezda: šta sve može biti uzrok toj pojavi, kada ima, a kada nema razloga za brigu. On je tom prilikom ukazao i na značaj nedavno osnovanog "Limfoma centra" na Klinici za hematologiju KCS, gde se primenjuju najsavremenije dijagnostičke i terapijske metode u lečenja oboljenja limfnog sistema.

Dr Zorana Pavlović, sa Klinike za psihijatriju KCS održala je predavanje o ranoj dijagnostici kod psihijatrijskih bolesti, koje su u porastu poslednjih godina, posebno kod mlađe populacije, i naglasila značaj multidisciplinarnog pristupa ovim oboljenjima, ističući da su tako rezultati lečenja daleko efikasniji.

Dr Vesna Rakić, sa Klinike za opekotine i plastičnu hirurgiju KCS govorila je o hroničnim ranama, navodeći procene da najmanje 60.000 ljudi kod nas ima ovaj problem, ne mali broj pacijenata često luta od lekara, do lekara, tražeći rešenje za ovaj zdravstveni problem, a mnogi ne znaju da je Klinika za opekotine i plastičnu hirurgiju KCS mesto gde mnogi mogu dobiti adekvatnu zdravstvenu uslugu i tako rešiti svoj problem.

(Medija centar, 27. mart 2013.)