Nagrada „Najbeograđanin“ dodeljena dr Mileni Jauković, hirurgu UC

Nagrada "Najbeograđanin" dodeljena je danas dr Mileni Jauković, hirurgu Urgentnog centra KCS, kako je navedeno u obrazloženju – „za doprinos u prikupljanju donacija za Urgentni centar Kliničkog centra Srbije“.

Zahvaljujući njenom požrtvovanom radu Urgentni centar je u poslednjih šest godina dobio donacije od skoro četiri miliona evra. Ovim sredstvima zamenjeni su prozori i vrata na pojedinim odeljenjima, nabavljen novi nameštaj, tv aparati, klima uređaji, posteljina, dušeci, okrečeni zidovi toplim bojama, obnovljeni podovi...


Prema njenim rečima ona Urgentni centar je pre nekoliko godina, kada je ona došla da radi u ovu ustanovu, bio prilično zapostavljena bolnica, u koju dolaze najteži pacijenti, a dnevno se obavi između 800 do 1.000 pregleda.


Dr Jauković je krenula u prikupljanje donacija kada je videla da je izostalo angažovanje države. U početku, prema njenim rečima, bile su uključene uglavnom velike kompanije, ali je danas sve više malih i srednjih preduzeća iz svih krajeva Srbije, koji shvataju važnost i Urgentnog centra. Zahvaljujući se Studiju B, koji je ustoličio ovu nagradu, ona je naglasila da posao nije završen, jer je reč o dinamičnoj ustanovi, sa izuzetno velikom propulzivnišću, pa je neophodno da se nameštaj i oprema stalno obnavljaju.


"Najbeograđanin" je nagrada koju tradicionalno, na svoj rođendan 1. aprila, dodeljuje TV Studio B, pojedincima ili timovima ljudi koji su u prethodnoj odini unapredili život u Beogradu.


(Medija centar, 01. april, 2013.)