Najbolji diplomci medicinskih fakulteta započeli svoje karijere u Kliničkom centru Srbije

Najbolji diplomci medicinskih fakulteta, njih dvadeset i troje, od ukupno 100 koliko je u petak dobilo ugovore o radu, započelo je danas svoje karijere u Kliničkom centru Srbije (KCS).

Prvog radnog dana, sa mladim doktorima sastao se direktor KCS prof.dr Milika Ašanin, koji je, poželevši mladim kolegama i koleginicama puno uspeha u radu i ostvarenje profesionalnih planova, naglasio da je Ministarstvo zdravlja, zapošljavanjem najboljih diplomaca, umnogome unapredilo zdravstveni system naše zemlje.

“Pred vama je odgovoran zadatak i mnogo posla, jer nije lako biti lekar u najreferentnijoj zdravstvenoj ustanovi naše zemlje, Kliničkom centru Srbije. Ali iskreno verujem da ćete vi, svojim znanjem i maksimalnim zalaganjem, uz profesionalno usavršavanje koje vam je Ministarstvo zdravlja omogućilo, ostvariti izuzetne karijere u zdravstvu i dostojno naslediti čuvene lekare KCS, u interesu naših pacijenata, ” istakao je Ašanin.

Jedna od mladih lekara koja je danas započela svoju profesionalnu karijeru u KCS je i Dolika Vasović, mlada doktorka sa Klinike za oftalmologiju KCS. “Izuzetno sam srećna i veoma zahvalna Ministarstvu zdravlja i državi Srbiji koja nam je omogućila da svoju karijeru gradimo u zemlji koju volimo najviše na svetu. Svi moji planovi su vezani za Kliniku za oftalmologiju, specijalizaciju i doktorske studije, i sve to zajedno jeste ostvarenje mojih snova” rekla je dr Vasović.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije ass. dr Zlatibor Lončar nedavno su svečano dodelili ugovore o radu u zdravstvenim ustanovama naše zemlje za 100 najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu, Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Univerziteta u Kragujevcu.