Veliki broj građana juče obavio preventivni pregled u KCS

U Kliničkom centru Srbije, u zgradi Poliklinike, građani su juče bili u prilici da bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice obave besplatne preventivne preglede, odnosno urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola. Tom prilikom, u našoj zdravstvenoj ustanovi urađeno je 467 laboratorijskih analiza i 195 ultrazvučnih pregleda abdomena. Za sve one građane koji juče do 16 časova zbog izuzetno velikog interesovanja nisu uspeli da obave ultrazvučni pregled abdomena, ova vrsta pregleda biće organizovana u narednom periodu.

Direktorka Poliklinike KCS, prim. dr Snežana Polovina istakla je da je veliki odziv građana na ovu akciju Ministarstva zdravlja najbolja afirmacija prevencije kao osnove očuvanja zdravlja.

„Prevencija zaista predstavlja osnov očuvanja zdravlja, a kroz ovu akciju Ministarstva zdravlja, kroz preventivne specijalističke preglede i kontrole građani imaju priliku da na vreme otkriju i one bolesti koje su prikrivene i ne daju simptome. Zadovoljni smo odzivom građana, koji je i ovoga puta bio izuzetan, a Klinički centar Srbije se i juče, kao i tokom svih prethodnih akcija preventivnih pregleda, potrudio da građani efikasno i brzo obave kontrolne preglede" istakla je dr Snežana Polovina.

U dosadašnjih jedanaest akcija preventivnih pregleda,koju Ministartvo zdravlja organizuje u cilju promocije prevencije, blizu 220.000 građana Srbije obavilo je preventivne preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.