Besplatni preventivni pregledi sutra u KCS i više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije

U Kliničkom centru Srbije (KCS), u zgradi Poliklinike (Višegradska br. 26) građani će u nedelju 28. oktobra, u periodu od 8 do 16 časova, biti u prilici da bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice obave besplatne preventivne preglede, odnosno urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola.

Direktorka Poliklinike KCS, prim. dr Snežana Polovina istakla je da će tom prilikom KCS otvoriti vrata i najmodernije, nedavno otvorene Centralne laboratorije.

„Klinički centar Srbije će i ovoga puta, kao i tokom prethodnih akcija preventivnih pregleda, učiniti sve da građani efikasno i brzo obave kontrolne preglede. Nema zakazivanja pregleda, odmah po ulasku u zgradu Poliklinike, na šalteru, građani će biti usmeravani, shodno vrsti pregleda, u ambulante na ultrazvuk abdomena ili u Centralnu laboratoriju“ istakla je dr Polovina.

Doktorka Polovina ukazala je na značaj prevencije i pozvala građane da obave preventivne preglede. „Prevencija je osnov očuvanja zdravlja, a kroz preventivne preglede građani imaju priliku da na vreme otkriju i one bolesti koje su prikrivene i ne daju simptome. A kada takve bolesti prepoznamo odmah na početku, lečenje je i efikasnije i jednostavnije. Stoga pozivam sve građane da sutra od 8 do 16 časova posete svoju zdravstvenu ustanovu i učine nešto važno za svoje zdravlje“ istakla je dr Snežana Polovina.

Akcija koju Ministarstvo zdravlja organizuje, jedanaesti put po redu, u nedelju 28. oktobra, od 8 do 16 časova, održava se u više od 100 zdravstvenih ustanova širom zemlje. Tom prilikom, građani će moći da urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola, a pored toga, za dame će biti organizovani i preventivni ultrazvučni pregledi grudi, kao i mamografski pregledi. U prethodnih deset akcija, blizu 200.000 građana Srbije obavilo je preventivne preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.