Deda Mraz je danas posetio Klinički centar Srbije- predstava i paketići za najmlađe pacijente

Naši najmlađi i najdraži pacijenti, mališani, koji dane praznika provode u našoj zdravstvenoj ustanovi, na Klinici za očne bolesti, Klinici za neurohirurgiju, Klinici za kožne bolesti i Klinici za ORL, danas su dobili novogodišnje paketiće, i uživali u sjajnoj novogodišnjoj predstavi.

Direktor KCS, prof.dr Milika Ašanin istakao je da Klinički centar Srbije, pored visokog nivoa zdravstvene usluge koji kao najreferentnija zdravstvena ustanova u našoj zemlji pruža svim pacijentima, pa tako i deci, nastoji da vodi računa o svemu onome što boravak pacijentima u našoj ustanovi može učiniti prijatnijim.

"Kroz našu ustanovu, koja zbrinjava preko milion pacijenata godišnje, prođe i veliki broj dece, najmlađih pacijenata i to iz cele Srbije. Samo ovde, na Klinici za očne bolesti u toku godine obavi se blizu 8.000 ambulantnih pregleda dece, a od tog broja, njih nešto manje od deset posto bude hospitalizovano. U skladu sa tim, želeli smo da deci, našim pacijentima, pored svakodnevne zdravstvene nege i brige o njihovom zdravlju, poklonimo i malo radosti, malo smeha i zabave, i po neki paketić. Veoma smo zahvalni našem prijatelju Buletu Gonciću i njegovim kolegama iz Ustanove kulture Vuk Karadžić koji su nam izašli u susret, i koji će danas odigrati pozorišne predstave za svu decu sa naših klinika, kao i našim prijateljima iz društveno odgovornih kompanija koje su se pobrinule za paketiće" rekao je Ašanin.

"Deca su budućnost ove zemlje, moramo se svi zajedno boriti i brinuti za njihovo zdravlje, a svaki trenutak radosti, sreće i zadovoljstva koji im priuštimo, uspeh je i pobeda čitavog društva" istakao je direktor KCS.

Direktor Ustanove kulture "Vuk Karadžić", glumac Svetislav Bule Goncić, kaže da su na ovaj način želeli da pomognu deci i olakšaju im boravak u bolnici. "Naša zajednička ideja je da se pozorišne predstave za decu u Kliničkom centru Srbije održavaju tokom cele godine. To je najmanje što za najmlađe pacijente KCS mi možemo da učinimo" istakao je Goncić.

Mališani su uživali u bajkama, kao što su "Devojak brža od konja", "Baš čelik", "Čardak ni na nebu, ni na zemlji". Novogodišnji paketići su poklon kompanije Koka Kola i drugih društveno odgovornih kompanija.