Predsednik i ministar zdravlja obišli prvu bebu u GAK Višegradska

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je noćas prvu bebu rođenu u 2019. godini i rekao da, kada se devojčica prva u godini rodi, to znači mir, sigurnost i stabilnost za celu zemlju. Maloj Iskri, devojčici koja je došla na svet u Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCS, koju je prirodnim putem noćas rodila mama Milica Ivković, poželeo je mnogo sreće i dobro zdravlje. Majci, koja ima i starijeg sina, je poželeo još dece, da budu živa i zdrava.

"Prelepa je Iskrs i vrlo sam srećan što sam mogao da vas obiđem noćas. Dobili ste anđela", kazao je predsednik presrećnoj majci. Predsednik je istakao da nema ništa lepše od beba i da za njih, za decu i živimo. On je ponovio da je rođenje male Iskre velika sreća i za našu zemlju. Konstatovao je da beba ne plače i kazao da je "junakinja".

"Porođaj je prošao prirodnim putem, ništa nije bilo namešteno i sve je prošlo dobro. Sledeće godine u isto vreme da opet budete prvi, a ja ću opet da dođem", kazao je on uručivši majci male Iskre poklon. S predsednikom je bebu i majku u Višegradskoj obišao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a dežurni lekari potvrdili su da je porođaj prošao bez komplikacija.

Majka prve bebe, Milica je zahvalila medicinskom osoblju u "Višegradskoj", rekavši da su svi bili divni prema njoj.

Tanjug