Posao za više od 100 zdravstvenih radnika u KCS

Klinički centar Srbije zaposliće više od 100 zdravstvenih radnika – 18 lekara, 84 medicinskih sestara i tehničara na gotovo svim klinikama. Na konkurs, koji je objavljen na sajtu KCS, se prijavilo više od 200 kandidata, a u toku je njihova selekcija. Klinički centar Srbije leči najviše pacijenata u našoj zemlji, a više od 40 odsto pacijenata nije iz Beograda. Na 23 klinike obave više od milion pregleda godišnje.

"Aktivnom i odgovornom kadrovskom politikom trudimo se da kroz zapošljavanje mladih lekara i medicinskih sestara i tehničara formiramo nove generacije zdravstvenih radnika, koji će u godinama pred nama biti oslonac KCS", kaže direktor KCS Milika Ašanin za Tanjug. On je dodao da će ta zdravstena ustanova i u narednom periodu nastaviti sa zapošljavanjem mladih zdravstvenih radnika, kroz stalne konkurse KCS-a.

"Imaćemo u ovoj godini i novi Program zapošljavanja najboljih diplomaca srednjih medicinskih škola, pored već uspešnog Programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta koje je Ministarstvo zdravlja pokrenulo prošle godine", istakao je Ašanin.

U poslednje dve godine u KCS je zaposleno 1.200 zdravstvenih radnika. U dva meseca ove godine primljeno je 40 lekara i 115 medicinskih sestara i tehničara. A u zdravstvenim ustanovama Srbije  u poslednje četiri godine posao je dobilo preko 12.000 medicinskih radnika – lekara, sestara i tehničara, a iz Vlade najavljuju da će se zapošljavanje nastaviti.

U ponedeljak je objavljena nova EHCI rang lista, prema kojoj je zdravstvo Srbije popravilo svoje mesto, i iza sebe ostavilo 14 zemalja Evropske unije.

Direktor Kliničkog centra Srbije ukazuje da se u svim aspektima prave veliki napori i preduslovi za usavršavanje mladih i njihov ostanak u zdravstvenom sistemu Srbije. "To je zasluga svih zdravstvenoh radnika i celog zdravstvenog sistema. Klinički centar Srbije nije jedini ali jeste jedinstven i sigurno je naša uloga bila velika", rekao je Ašanin koji smatra da boljitak osećaju svi a da srpsko zdravstvo ima kontitnuitet i da je Srbija postala lider u regionu u oblasti zdravstva.

Tanjug