Posle 40 godina KCS dobio direktan prilaz s autoputa

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Milika Ašanin izjavio je povodom rekonstrukcije Kliničkog centra Srbije, koja je počela prošle godine i obuhvata i obnovu stare i izgradnju nove zgrade, KCS posle 40 godina dobio najbrži, najkraći, direktni pravac i prilaz s auto-puta u dvorište Kliničkog centra.

Izgradnja ovog puta između Hitne pomoći i KCS deo je rekonstrukcije, a RTS navodi da je on više od puta s obzirom na to da povezuje dve zdravstvene ustanove važne za veliki broj pacijenata.

Ašanin je u Jutarnjem Dnevniku RTS kazao da novi put za pacijente znači brži i lakši dolazak.

"To za naše pacijente i sanitete znači mnogo. Pacijenti brže stižu, brže se sprovodi dijagnostika i terapija, pacijenti mogu biti spašeni", rekao je Ašanin.

On je rekao da više desetine saniteta dolazi iz Beograda i unutrašnjosti u Klinički centar Srbije.

"Tako da je ovaj prilaz s auto-puta izuzetan važan da se zaobiđu gužve u gradu i da se pristupi iz Kneza Miloša, Nemanjine i iz ulice Oslobođenja zaobiđu i da se ovim putem brzo i direktno stigne u Klinički centar Srbije", objasnio je direktor KCS.

Ašanin je dodao da će ovaj put imati više namena.

"U prvom trenutku on će se koristiti za potrebe gradilišta rekonstrukcije KCS značiti mnogo da veliki šleperi i kamioni ne prolaze kroz grad već idu direktno na gradilište, ali već se propuštaju prioritetna vozila - vozila hitne pomoći, saniteti", kazao je Ašanin.

On je rekao i da se radovi na novoj kuli privode kraju i da uskoro počinju radovi u PET Centru.