Novom saobraćajnicom brže do Kliničkog centra Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas novoizgrađenu saobraćajnicu pri Kliničkom centru Srbije, koja povezuje tu zdravstvenu ustanovu sa saobraćajnom petljom pri isključenju sa auto-puta kod Hitne pomoći.

Dužina saobraćajnice iznosi 350 metara, a njen najveći značaj je što će pacijenti u najkraćem roku moći da dobiju neophodnu pomoć lekara, bilo da je reč, na primer o Urgentnom centru ili Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Ministar Lončar kaže da će do porodilišta, zahvaljući novoj saobraćajnici, pacijenti stizati za pola minuta, odnosno za minut do Urgentnog centra, jer će se, kako kaže, izbeći gužve u ulici Kneza Miloša.

On je dodao da saoobraćajnica već funkcioniše, kako za kola Hitne pomoći, tako i za sve građane.

Inače, put čija je izgradnja počela u martu obeležen je horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, a za javno osvetljenje je postavljeno 14 stubova.

Ministar Stefanović podseća da je MUP nabavio novi helikopter sa najsavremenijom medicinskom opremom, navodeći da je brzina, kada je reč o spašavanju života, značajan faktor.

"Sve što se dešavalo u prethodnom periodu, uključujući nabavku iks noža, gama noža, pokazuje da razmišljamo da stvorimo uslove da se pacijenti u Srbiji leče kao bilo gde drugde u svetu. Za pripadnike policije je to takođe značajno, zbog specifičnosti posla. Skraćivanje vremena do lekara znači veća šansa da se nekom spasi život", rekao je Stefanović.

On je zahvalio Ministarstvu zdravlja, ali i lekarima zbog brige koju pokazuju prema policijskim službencima, ali i svim građanima Srbije.