Novim kadrovskim planom Ministarstva zdravlja omogućeno zapošljavanje novih 380 medicinskih radnika u KCS

Vlada Srbije odobrila je zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika. Novim Kadrovskim planom Ministarstva zdravlja predloženo je da bude zaposlen 631 doktor medicine, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 medicinskih sestara i tehničara. Najviše novog kadra, novih 380 zaposlenih odobreno je za Klinički centar Srbije, gde se i leči najveći broj pacijenata u našoj zemlji. U Kragujevcu će biti zaposleno 219, a u Nišu 58.

Tim povodom, direktor KCS doc. dr Milika Ašanin istakao je zadovoljstvo novim kadrovskim planom Ministarstva zdravlja, koji će KCS omogućiti da zaposli novih 380 medicinskih radnika.

„U KCS se obavlja 40% zdravstvenih usluga u našoj zemlji, ova ustanova ima dalekonajveći broj postelja, 3.465, vrši najsofisticiranije metode koje se danas rade u savremenoj medicini, i kroz primenu novih tehnologija, novih medicinskih procedura u dijagnostici i lečenju svakodnevno radimo na unapređenju zdravlja naših pacijenata. Mislim da ćemo sa ovim brojem novozaposlenih značajno optimizovati rad u KC Srbije, kako u domenu lekarskog rada, tako i u pogledu rada medicinskih sestara i tehničara. Stoga zahvaljujem Ministarstvu zdravlja što je prepoznalo naš značaj i uvažilo naš rad“ istakao je direktor KCS.

Konkurs za prijem zdravstvenih radnika biće raspisan do 15. maja. Zdravstvene ustanove do tada moraju da formiraju komisije koje će se baviti prijemom novih kadrova. Kadrovski plan radio je Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" na predlog Ministarstva zdravlja, u cilju formiranja nove generacije lekara.