Adaptirana intenzivna nega na Klinici za digestivnu hirurgiju

Dana  05. februara 2020. godine,  na Klinici za digestivnu  hirurgiju Kliničkog centra Srbije – Prva hirurška klinika, puštena je u rad u potpunosti renovirana Jedinica intenzivne nege. Ovo predstavlja jedan od značajnijih kvalitativnih pomaka u osavremenjivanju rada najznačajnije hirurške klinike u zemlji i regionu.

Poslednjih nekoliko godina Uprava Kliničkog centra Srbije, uz podršku Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije, redovno opredeljuje novčana sredstva za nabavku najsavremenije medicinske opreme i rekonstrukciju medicinskih ustanova, među kojima je i Prva hirurška klinka. Primer takve podrške je i adaptacija prostorija Jedinice intenzivne nege Prve hirurške klinike i njeno opremanje najsavremenijom medicinskom opremom, po svetskim standardima. Vrednost radova na  adapataciji iznosi preko 29 miliona dinara, dok je vrednost medicinske opreme nepunih 28 miliona dinara.

Pored nove Jedinice intenzivne nege, u adaptaciju i opremanje Klinike za digestivnu hirurgiju, u poslednje dve godine uložena su značajna sredstva i za druge namene. Adaptirani su svi toaleti, okrečena stepeništa, hodnici i čekaonice u vrednosti od 25 miliona dinara, dok je vrednost nabavljene opreme i hirurških instrumenata 27.6 miliona dinara.

Prva hirurška klinika, ustanova sa velikim stručnim renomeom kao i bogatom istorijom, obeležiće sledeće, 2021. godine značajan jubilej - 100 godina postojanja, a opredeljenje Kliničkog centra Srbije se neće menjati, pa će Klinika i dalje imati podršku u stvaranju uslova za dalji napredak.

Klinika za digestivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije je lider u svojoj oblasti u zemlji i regionu,i njeni stručnjaci prate svetske trendove, a ovo značajno ulaganje će svakako doprineti da nastave još uspešnije da rade, na dobrobit naših pacijenata.